Svet-Stranek.cz
www.starwars-club.svet-stranek.cz
Star-Wars-Club

technika:www.starwars-club.svet-stranek.cz

technika

Technika:
 
Obrázky časem doplním
SITH STARFIGHTER
Sithské lodě z doby daleko vzadu od první epizody,z časů,kdy byli Sithové v obrovské přesile,a vedli je Darth Revan a Darth Malak v boji proti republice.Jejich blastery jsou středně silné,ale jejich konstrukce je chatrná.Naproti tomu je ji těžké trefit,protože má velice tenkou konstrukci.
GENERAL GERIEVOUS´S STARSHIP
Mezihvězdná loď Generála Grievouse,kterou můžete vidět v EP II v hangáru,ve kterém skončil hon Grievouse s Obi - Wanem,protože Grievous nestačil odletět.Podle mého názoru je to jedna z nejhezčích lodí ve Star Wars,teda podle mě.
NABOO N - 1 STARFIGHTER
Obratná stíhačka ve službách vzdušných sil Naboo.Má 8 protonových torpéd a dva blasterové kanony,uložené stejně jako na letadlech z II. světové války na středu trupu po stranách
EBON HAWK
Ebon Hawk je loď,která proslula díky herním SW peckám SW:KOTOR a KOTOR II .Je to jedna z nejrychlejších,stejně jako Millenium Falcon.V KOTOR II se jejímu majiteli neustále ztrácí a objevuje,až nakonec jen těsně uteče z kráteru na Malachoru V.
JEDI STARFIGHTER DELTA-7
Vcelku dobrá stíhačka sloužící jediům,která má ve výbavě zahrnuté lasery a rakety,jak se můžeme přesvědčit pouze v SW : Battlefront .Její největší slabinou je absence hypermotoru,která značne znesnadňuje situaci a vyžaduje jakýsi kruh,který je vlastně hypermotorem,do kterého se stíhačka přichytí.Viděna může být v EP II.
JEDI STARFIGHTER ETA-2
Vylepšená Jedijská stíhačka je podle mě vyvedenější než její předchůdce..Má dva blasterové,dá se říct "kulomety" a má již svůj vlastní hyperpohon,což byla slabina Delty - 7 .Můžete je vidět na začátku EP III ,kdy Obi - Wan letí s Anakinem osvobodit kancléře,jsou však zničeny v hangáru a následně se ztratí ze středu zájmu poté,co Grievousové lodi upadne zadní část trupu.
SITH INFILTRATOR
Sith Infiltrator jste mohli vidět pouze v EP I ,v rukou Darth Maula.Je to tichá loď,která zaručuje jeho majiteli dostatečné vlastnosti v oblasti krytí.
DROID STARFIGHTER
Tento droidí stíhač dokáže po hangáru i chodit,když uvolní zakotvení svých křidélek.Je jich obrovské množství a navíc nejsou zrovna špatně palebně vybaveny.Pod hlavní vrstvou pancíře má uložené čtyři mířené rakty,stejné,jaké používá Slave I.Tyto lodě jsou majetkem Obchodní Federace.
SLAVE 1 (JANGO A BOBBA FETT)
Tuto loď používal Jango Fett, a po jeho smrti padl do rukou jeho klonu Bobby.Ten jej v jeden moment ztratil a loď byla zanechána ve skladu Aliance.Když se k ní dostal Bobba zpět,při honu na Hana Solla dostal od Millenium Falconu těžký zásah a roztavily se jí obvody,čímž byl její osud zpečetěn.Slave I byla vybaveny velice přesnými,rychlopalnými a účinnými laserovými kanony,mířenými raketami a seismickými náložemi.
TIE FIGHTER
TIE Fightery jsou to nejubožejší,co může letka Impéria nabýdnout.Lasery stojí za nic,TIE nemá vůbec žádný obranný štít,dokonce ani nemá ve výbavě mašinky na podporu životních funkcí,takže piloti musí létat v těžkých oblecích.Navíc mají jen krátký dolet,takže pro piloty je boj v otevřeném vesmíru téměř smrtelná záležitost,už díky těm chybějícím štítům.
TIE Bomber
TIE Bombery jsou vlastně rozšířené verze TIE Advanced ,jedíný rozdíl je v rozšířenosti,protože Bomberů bylo hodně,a v účelu,protože Bomber byl navržen k bombardování ze střední výšky a pro vzdušné souboje jsou použitelné pouze k obraně,k útoku ani omylem.
TIE ADVANCED X1 STARFIGHTER
Vylepšený TIE,se stal obstojnou konkurencí proti stíhačkám třídy X ,ale kvůli její slabé rozšířenosti a velmi těžkému ovládání stroje jej mohli pilotovat jen ti nejlepší piloti,které Impérium mělo.A tak se stalo,že na obranu 1. Death Star vyrazily pouze tři kusy,včetně jednoho obsazeného Darth Vaderem.
X - WING
Kvalitní povstalecká stíhačka,velice rozšířená a dobře vybavená.Byla to také oblíbená loď Luka Skywalkera.Byla použita ve všech vzdušných bitvách ,které povstalci svedli a díky jejím již zmíněným vlastnosem svoji konkurenci tvrdě potírali.
Y - WING
Povstalecká těžší stíhačka,hůře manévrovací,ale zato skvěle zbraňově a obranně vybavená.Je to takový křižník mezi stíhačkami.
MILLENIUM FALCON
Millenium Falcon byl původně lodí Landa Carlissiana,ovšem díky jeho karbanictví ji prohrál s Hanem Sollem,se kterým se spřátelil.Falcon je brán za jednu z nejrychlejších lodí galaxie.Sollo s ní byl u zničení první Death Star a u zničení druhé Death Star jej pilotoval Lando Carlissian,jelikož Han byl na důležitější části úkolu na Endoru.
DROIDI BOJOVÝ DROID
Tito droidi jsou to nejprimitvnější,co můžete na bitevním poli potkat.Jejich neúnosně chatrná konstrukce z nich dělá prakticky nepoužitelné válečníky,pokud jsou tedy v menším počtu.Ovšem díky přizpůsobilosti mohou vykonávat to,co Droideka nebo Super Battle Droid D-2 nemohou.Pilotují stíhačky,řídí bitevníky,ovládají vesmírné křižníky a tak dále.Ovšem v boji je stačí skoupnout na zem,nebo do nich hodit blasterem a Battle droid je mimo.Další jejich slabostí je jejich blaster,který se ani nehodí zničeným jednotlivcům odebírat.
DROIDEKA
Droideka je stroj patřící Obchodní Federaci.Jeho konstrukce je velmi zvláštní,ale jeho způsob přesunu ještě zajímavější.Při přesunu se Droideka schoulí do klubíčka a kutálí se na místo,tam se "rozbalí" a pohybuje již jen po třech nohách.Jako zbraně rozsévající smrt používá dva dvojhlavňové blastery.Protože je velmi chatrná,má ve výbavě generátor štítu,odolný proti střelám ze standartních i silnějších blasterů,ale samozřejmě nevydrží všechno,například taková salva z N-1 Starfighteru vyvolá drtící účinek,což dokázal Anakin v EP I .
SUPER BATTLE DROID
Tento droid patří spolu s Droidekou mezi největší siláky separatistů,ovšem nejsou vlastnictvím Obchodní Federace,nýbrž jejího spojence - Technounie.Jsou vybaveni zápěstním blasterem,který může střílet normálně - rychlé výstřely,nebo může střílet dávky po třech výstřelích zároveň zarovnaných do tvaru trojúhelníku.Na zápěstí má také zabudovaný slabší raketomet,který používá buď proti méně obrněným strojům,nebo proti velkým houfům nepřátel.
C3PO
Starý dobrý Sleepio,protokolární droid sestrojený Anakinem Skywalkerem,který byl ovšem dokončen až po jeho odchodu s Jedii.Stal se velkým přítelem astrodroida R2-D2,se kterým si lecos užili.Role C3PO není ve Star Wars nijak důležitá,je pouze doplňkovou postavou,dá se říct,že se občas stává humorným "šaškem" - viz.továrna na droidy na Geonosis v EP II.
DWARF SPIDER DROID
Tento pavouček má v arzenálu takový sosáček,který metá pořádné dávky laseru.Jeho pohyblivost není nijak skvělá,ale oproti ostatním "krávám" od Obchodní Federace má celkem dobrou prostupnost terénem.
HAILFIRE DROID
V bitvě o Geonosis byl taky zúčastněný Hailfire droid,rychle se pohybující ničivá zbraň nesoucí desítky raket.Je ovšem velmi chatrný a má problémy na kamenitém nebo nerovném povrchu.
HOMING SPIDER DROID
Velmi těžce vybavený droid,používající blasterová děla a laserový kanon,střílící stálý paprsek ničivé síly.Byl masivně použit v bitvě na Geonosis,ale jeho velkou nevýhodou je slabá pohyblivost,neprostupnost horším terénem a velmi malá rychlost.
R2 -D2
R2 - D2 je velmi známý droid ze všech dílů ságy.Je to klasický astrodroid přizpůsobený k opravám lodi za letu.Ve Star Wars nehrál příliš důležitou roli v první trilogii,ale v druhé trilogii byla jeho role důležitější.Například přenos tajných plánu Hvězdy Smrti k povstalcům.
BUZZ DROID (Řezodroid)
Řezodroidi jsou prostí,vybaveni kulatou skořápkout,která se vždy včas otevře.Jsou vybaveni vrtacím zařízením a pažemi pro odtržení plátu z lodi,také mají plazmový řezák.
BODYGUARD DROID
Droidí bodyguardi jsou vcelku složité stroje,ovládající techniku boje s donucovacími bodci jako jsou na obrázku.Hlídají vyšší "úředníky" jako byl třeba General Grievous a další.Slouží také jako ostraha různých objektů a při společenských akcích.Vidět je můžete vidět v EP III v několika kusech.Zvláštní však je,že jednomu bodyguard droidovi Obi - Wan usekl hlavu a nestačilo to,a druhému ji,nevím již kdo, usekl a droid padl.Zvláštní.
RA-7 DEATH STAR DROID
Tento droid sloužil na hvězdách smrti jako protokolární droid.Není ve filmu moc vidět,takže byste se měli snažit,jinak jej neuvidíte.
WA - 7

Tento droid obsluhuje v Dexter´s Cofee,takže jej můžete vidět jen v EP II.Ale dá se jen těžko odhadnout,jak se jí daří nepadnout na hubu