Svet-Stranek.cz
www.starwars-club.svet-stranek.cz
Star-Wars-Club

jediové a další postavy:www.starwars-club.svet-stranek.cz

jediové a další postavy

zakladatelove:mace Windu
prvni padawane:Kit Fisto,Plo Kon,Mr.Yoda,Ky-Ady Mundy
hlavni postavi v dílech:Obi Wan Kenobi,Anakin Skywalker,Luk Skywalker,
Plo Koon,Yoda,Windu.ATD............

Řád rytířů Jedi vznikl o několik let později než Republika. Jeho úkolem bylo dohlížet na dění v Republikovém senátu a udržovat klid a mír v Galaxii. Prve byli všichni Jedii vychovávání pouze pro užívání Světlé strany Síly, ovšem později několik z nich zkoumalo i Temné stránky Síly a následně se odtrhli od řádu a založili kult Sithů. Kult po době začal značně sílit. Docházelo k častým bitvám mezi Sithy a Jedii. Někteří Jedii se pod strašným mučením raději přidali k Sithům, než by zemřeli. Pak došlo ke sporům o moc a Sílu v kultu Sithů. Sithové se navzájem povraždili a zůstal pouze jeden jediný pravý Sith Lord. Pro Jedie opět nastalo chvilkové období klidu, než se kult Sithů začal znovu probouzet. Toto ovšem už nebyl ten prastarý kult, ale zcela nová generace. Jedii byl po velkých bitvách a dlouhé době zase rozbit. zanechal ale nesčetné škody na životech a planetách. A pak byl zase klid, dokud se nevrátil a nedostal se k moci za pomoci jednoho z nejnadanějších Jediů Sithský Lord. Následně po tom byli všichni Jediové zabiti až na pár, kteří se stihli ukrýt někde mimo hlavní město republiky Coruscant. Sith Lord se stal Imperátorem a místo Republiky nastala vláda Impéria. Už to vypadalo, že Jediové navždy zmizí, avšak nestalo se tak. Nakonec byl Imperátor zabit a zůstal poslední Jedi, který začal vyučovat další adepty.
Ve filmovém zpracování šesti epizod jsou nejznámějšími Jedii Mistr Yoda, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker, Luke Skywalker a Mace Windu. V Republice mají sídlo na planetě Coruscant, kde má své sídlo rada Jedi. V radě je 12 nejzkušenějších Jediů, kteří kontrolují dění v senátu a hájí mír v Galaxii.
NAPŘ......
Darth Vader,Hrabě Duku,Darth Maul,Dart Sidius,General Grijevous,Anakin Skywalker,
Obi-Wan Kenobi,Luk Skywalker,mistr Yoda,mace Windu,Qui-Gon Jinn,Kit Fisto,
Plo Koon,Ki-Ady-Mundy,Shaak it,ATD.................
DALŠÍ  POSTAVY:
NAPŘ....cloni  [kloni] ,Jango Fatt a Boba Fatt,drojdi,drojdeka,žvejkal,Han Solo ATD........

Get the Flash Player to see this player. purl=http://www.youtube.com/watch?v=v7bYLFluYTE&feature=related width=50 height=50 loop=true play=true downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false
 Droidové
Droidové jsou vojáci Obchodní federace, Separatistů a jejich spojenců.
 
 
Typy bojových Droidů:  

Battle

droid

 

Bitevní droid je jeden s nejméně nebezpečných protivníků proti kterým mohla republika čelit. Bitevní droid byl vyráběn v ohromných množstvých obchodní federací jako hlavní uderná síla.
V malém počtu byl Battle droid lehce zničitelný a proto byl nasazován ve stovkách a tisících kusů.
Měl chatrnou konstrukci těla a díky tomu byl zničitelný naprosto čímkoli, kvůli své zničitelnosti která
se prokázala hlavně v bitvě na Naboo kde bitevní droidi utrpěli obrovské strátydostal do bitevního pole náhradu,
Super battle droid jenž byl odolnější a silnější ale kvůli své konstrukci nemohl pilotovat letadla a řídit tanky
což do konce války vykonával battle droid. Řidič, pilot, medik, odstřelovař, ženista,velitel na to všechno se dal Battle droid využít.
 Zbran bitevního droida byl slabí blaster upravený speciálně pro tyto droidy, lehká sériová výroba a cena však
byla vykoupena tak nízkou účiností že se ani nevyplatilo zbranpo zničených droidech zbírat
 
   Super battle droid

 Nejde přímo o stroj obchodní federace ale jejího spojence technounie.Jde o jednu s nejničivějších sil
 na bitevním poli proti které mohli klonoví vojáci stát.Super battle droid-SBD měl mnohem pevnější konstrkuci
 než jeho předchůdci ale narozdíl odnich nemohl díky své postavě pilotovat letadla nebo řídit vozidla ale jeho          pěvnější ''tělo'' bylo v bitvě mnohem odolnější a již nešlo zničit pár ranymi s blasteru
   jak jeho předchůdce.
   SBD byl vybaven zápěstním rychlopalným blasterem schopným dvou modu střelby.
   Bud klasicky rychlopalně s drtivou kadenci  nebo po třech projektilech které se sformovali v trojůhelníček.              

 Na druhé ruce měl vybaven příruční raketomet
 proti větším skupinám vojáků nebo méně obrněným cílům.Tento droid sice nebyl vyráběn v tak hojném počtu
  jako ''normální'' droid ale svou drtvivou palebnou silou a výdrží jej mnohokrát překonal.Bohužel pro separatisty
 byl nasazen celkem pozdě až ke konci války takže nemohl být vyroben v takovém hojném
   počtu jako battle droidi jinak  by klonové války mohli dopadnout úplně jinak........
                                     
Droideka Mark I.
 
Nevím o žándném jediovi který by dokázal zničit droideku ze zapnutým deflektorním štítem.
Droideka byla konstruována pouze k jedné věci, totálnímu zničení všeho v okolí. Svůj cíle plnila velmy dobře. Na konci obou ruk měla zabudovaný dvojitý rychlopalný blaster který svojí ohromnou kadencí předčil většinu ručních zbraní. Droideka byla navíc chráně vlastním silovým polem díky němuž byla prakticky nezničitelná. Z droidek měly strach i samotní rytíři jedie. Díky své konstrukci na třech nohách se droideka pohybovala velmy pomalu, když se potřebovala přesunout tak se schoulila do''klubíčka'' a na míst se ''dokutálela''. Během přesenu ale musela vypnout štít takže byla nejvíce zranitelná. Byla nasazována k hlídaní důležitých objektů a osob, v bitvách byla nasazována zřídka kdy ale z drtivýmy účinky pro soupeře. Bez pochyby to byl nejlepší droid obchodní federace ale behěm klonových válek byla s bojiště vytlačena masamy super battle droidů Ovšem v okrajových částech galaxie se droideka používala i několik let po skončení klonových válek.
 
IG-100 Magnaguard

Tito droidi byly obědnány Hrabětem Dooku jako ochranka pro nového vojevůdce separatistů Generála Grievouse, několik jich využíval sám hrabě Dooku. Magnaguardi byly náhrada za Generálovy Kaleshké strážce kteří se odmítli přidat k separatystům, své předchůdce ale v mnohém předčily. Byly oděny v pláštích s mumuuskými válečnickými vzory v duchu starých Kaleeshkých tradic. Bojovali s elektro-kopímy, potažené vrstou cortoisu, takže dokázali odolat i ráně se světelného meče. Na droidy byly mimořádně inteligentní a vycvičení a tak byly občas nasazováni v separatystyckých armádách jako veletilé droidů vyzbrojení tím nejlepším co bylo k dizpozici. V bitvě o Boz Pity dokázaly na nějakou chvílu zadržet samotného Mace Windua. Droidi bojovali i přes stráty končetin, bojeschopní byly i po strátě hlavy, díky jejich sesnsorům je to ani nějak nepoznamenalo v orintaci. Mnoho těchto droidů bylo zničeno během bitvy o Coruscant kde doprovázeli Generála Grievouse při zajímání kancléře Palpatina.
Další droidové
Crab droid

Octuptarra droid

Hellfire droid

Dwarfspider droid

Buzz droid

 LIN-V8K
 
Tento silně pancéřovaný droid rozmisťuje výbušniny a vidí skrz radiaci, mlhu a dokonce skrz písek a menší závaly. LIN byl nalezen Jawy v opuštěných kasárnách na Tatooine a opravily ho a od nich se dostal do služeb Owena Larse.
8D8

 Tento bývalý těžký průmyslový robot vyrobený hmyzí rasou Verpinů prodělal lobotomii a byl přeprogramován, aby sloužil v mučírně v droidů Jabbově paláci.